Bemutatkozás

A Turay család már több generáción keresztül művelt szőlőt, de az elmúlt viharos történelmi időnkben a szőlő és földbirtokok elkerültek a családtól. Pincénk és borházunk 2006 februárjában került a család tulajdonába.
 


A pincét eredetileg a kapucinus rend építette kb.  250 éve és kb. az 1920- s évek idején présházat. Az épület és a hozzátartozó 3000 m 2 szőlőterület 1948 – től magánszemély tulajdonába került. Az épület manzárd szobájában 4 db védőszenteket ábrázoló freskó látható, melyet még a kapucinus rend festetett. Egyházi személyek találkoztak itt és folytattak hitéletet.  A pince eredetileg föld pince volt, melynek nagy részét   a vásárlás után téglával kiboltoztunk. Egy része eredeti állapotában látható. Az épület alsó szintjéhez  tartozott egy kisebb  ( 2 szamaras ) istálló és a szőlő feldolgozásra alkalmas présház, amelyben ma is áll  az eredeti  prés. 2006 őszén új szőlőt telepítettünk, Irsai Olivér és Hárslevelű fajtát.
 
A szőlőművelését és a borászati munkákat Turay István  vezeti. A családi pincészet minden munkájából a feleség Turayné Székely Éva és gyermekeik Turay Kamill és Turay Sára is tevékenyen kiveszi a részét. A minőségi szőlőművelést és bor készítést a megalapozott tudás és az elhivatottság teszi lehetővé, ezt bizonyítják a már elért eredményeink.
 
2010-től Pincénk 40-45 fős csoportok vendéglátására is alkalmassá vált, hagyományos kemencénkben pedig ínycsiklandó hagyományos ételeket tudunk készíteni látogatóink számára.
 
A tatai Arnold Hotellel közös megállapodásunk szerint a Hotel vendégeit ingyenes nosztalgia transzferjáratok szállítják Pincénkbe és vissza! A szállodával a www.hotelarnold.hu weboldalon ismerkedhet meg!